Brot de Covid-19 a les Colònies Forestals

Dilluns, 24 d'agost de 2020 a les 18:00

Al llarg dels darrers dies s’han dut a terme més d’una cinquantena de proves de diagnòstic PCR als possibles contactes directes de les persones afectades, i totes elles han donat negatiu.

L’Ajuntament de Dosrius informa que a finals de la setmana passada es va detectar un petit brot de Covid-19 a les Colònies Forestals que afecta a un total de quatre persones que van donar positiu en les proves de diagnòstic PCR.

Les persones afectades ja es troben en confinament tal i com estableix el protocol sanitari en aquests casos. A més, al llarg dels darrers dies s’han dut a terme més d’una cinquantena de proves de diagnòstic PCR als possibles contactes directes, i totes elles han donat negatiu. Un cop es van diagnosticar els casos es van prendre totes les mesures cautelars necessàries en coordinació amb Salut Pública i la Direcció Territorial de Barcelonès Nord i Maresme (BNIM) de Cat Salut. Des de l’Ajuntament, a més, s’informa que cap dels positius detectats correspon a treballadors o treballadores de supermercats locals.

El consistori fa una crida als veïns i veïnes a extremar les precaucions i a complir escrupolosament totes les mesures de seguretat i d’autoprotecció i totes les restriccions establertes per les autoritats sanitàries. Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, avança que “des de l’Ajuntament serem el més proactius possibles per tal d’evitar que el nombre de casos creixi durant les pròximes setmanes. La complicitat de tothom serà clau en aquest moment tan transcendental”.

La Generalitat impulsa noves mesures per a fer front a la Covid-19

Mentrestant, aquest dilluns 24 d’agost la Generalitat de Catalunya ha avançat el nou paquet de mesures que és previst que entrin en vigor a tota Catalunya pròximament coincidint amb la fi de les vacances i l'arrencada de les escoles.

Les mesures, que és previst que entrin en vigor a tot Catalunya un cop el govern hagi rebut l'autorització judicial i després que s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), inclouen:

  • Prohibir les trobades socials de més de 10 persones, tant en l'àmbit privat com en el públic. Les úniques excepcions seran l'àmbit laboral, i també els transports públics.
  • Ús obligatori de mascareta a l'espai públic.
  • Distància de seguretat d'un metre i mig.
  • Higiene de mans.
  • Es manté el tancament de l'oci nocturn i les restriccions d'aforament de bars i restaurants.
  • Prohibit fumar i consumir alcohol a l'espai públic.

 

Darrera actualització: 24.08.2020 | 18:12