Avancen a bon ritme les obres d’urbanització de Can Batlle

Dimarts, 26 de febrer de 2019 a les 00:00

El pla té com a objectiu reactivar la zona, millorar l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels diferents carrers i convertir aquest espai en la seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp.

El passat 18 de desembre de 2018, l’Ajuntament de Dosrius va donar el tret de sortida a les obres del projecte d’urbanització de la zona d’equipaments de Can Batlle, que permetran convertir aquest espai en la seu del nou edifici de l’Institut Els Roures i de la nova Biblioteca Esteve Albert i Corp.

Els treballs avancen a bon ritme i tindran una durada aproximada de sis mesos –el que suposa una reducció en dos mesos sobre el període inicial estimat en l’aprovació del projecte-L’actuació, amb un cost estimat de 720.316,15€ (IVA inclòs), compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 410.250€. En paral·lel, el consistori també ha signat amb la Diputació un crèdit amb un tipus d’interès molt baix i en condicions molt avantatjoses per un import de 430.717,22€ que el govern municipal ha destinat íntegrament a executar el projecte. Durant l’execució de les obres, a més, es garanteix l’accés a la zona esportiva de Can Batlle per intentar afectar el menys possible el funcionament de les instal·lacions.

Finalment, l’Ajuntament també ha contractat un servei de direcció d’obra a través de l’empresa Despatx d’Arquitectura i Urbanisme, S.L.P. amb l’objectiu de vetllar pel compliment dels terminis d’execució i pel correcte desenvolupament dels treballs. L’adjudicació pública s’ha dut a terme per un import total de 11.495€ (IVA inclòs).

Reactivació de la zona i millora de l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels diferents carrers

L’actuació és previst que es desenvolupi en una única fase i afectarà els carrers Can BatlleTorrent d’en Vergés de la Riera de Canyamars.

Així, els treballs consisteixen en l’asfaltatge dels vials i de les voreres; la finalització i cobertura del Torrent Costes d’en Vergés; la dotació d’una nova xarxa de sanejament; l’habilitació d’una nova xarxa de distribució d’aigua potable i d’una nova instal·lació de subministrament elèctric; la disposició de nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà; i la creació d’una futura zona d’aparcament amb 68 noves places (quatre d’elles, de tipus adaptat).

Darrera actualització: 27.02.2019 | 16:08